byte
thailand
malin och en apa :)
världens mäktigaste!
family pic! bästa <3
sova?
jaja, grupparbetet idag gick desto bättre. vi är snart färdiga och vi har riktigt kul while working :) även om jag får damp ibland. hahaha!
ikväll har jag och malin shakat lite ass på idrottskliniken och sen börjat packa. jag är faktiskt typ klar :O
nu ska jag sova tror jag,
tomtegröt
Annars så håller vi på att göra ett grupparbete i skolan, det fungerar bra! :)
idag fick jag mitt första paket! :)
söndag
nästa vecka blir det biox2, praktik, intervjua ett barn, middag hos mormor, träning, fest, julbord, mys.
VFU
massa snö är på väg. kan bli jobbigt imorn.
En stor kopp te
just det, jag lovade ett recept med.
Sopp-fredag! :)
Spenatsoppa med kokt ägg
250 g hackad fryst spenat
vatten till önskad konistens
1 hönsbuljongtärning
salt & peppar
koka ihop allt i ca 10 minuter.
enkelt och gott!
& av spenat blir man stark! ;)
torsdagkväll
Allt te och all vila har gett resultat, jag mår mycket bättre!
Jag längtar tills imorn. Adventsljusstakar! <3
Vi börjar med advent en vecka tidigare i min familj detta året, endast för att vi ska hinna med att fira alla innan vi åker :) vi är lite crazy, men det är charmigt :) pappa & jag är julfreaks! :D
nu blir det nog lite choklad framför tv:n.
ha det fint! & baka rulltårtan :) kommentera om det blev goooottt :)
hur kan man inte älska det?
världens bästa pappa! LOVE U!!!!!
fuck it
Pepparkaksrulltårta med saffranskräm
Det här behöver du
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 msk pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver
GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kryddor och bakpulver i en skål och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en mindre bakplåtsklädd långpanna ca 20*30 cm. Grädda i 200 grader ca 15 min. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper, dra av bottenpappret, täck med en bakduk och låt svalna innan du brer på krämen.
Saffranskräm :
2,5 dl kesella
1 ask philadelfiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 pkt 0,5 gram saffran (malen)
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna till saffranskrämen. Bred på rulltårtan när den svalnat något och rulla ihop.
NJUUUUT!
källla: www.kryddburken.se
längesen...
Malin & jag har varit och bakat lussekatter hos mormor idag! SÅ MYSIGT! :D
nä, lite bildregn. imorn har jag säkert tid att lägga upp ett recept.
senare kommer adam lejonhjärta! <3
Skomakarlåda
Ingredienser |
|
800 g Potatis |
|
2 dl Lättmjölk |
|
1 msk Margarin flytande |
|
100 g Skinka |
|
500 g Ryggbiff nöt |
|
2 dl Vatten |
|
2 msk Kalvfond |
|
1 dl Matlagningsvin rött |
|
3 msk Gräslök |
Gör såhär:
Skala och koka potatisen. Mosa potatisen, värm mjölken och rör ner den och margarin, vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar. Strimla skinkan och stek den knaprig. Stek biffarna, krydda med salt och peppar. Koka upp vatten, fond och vin smaka av med kryddor. Servera biffarna ovanpå moset, toppa med skinka och klippt gräslök, häll skyn över.
Recept från viktväktarna.
Min bild blev inget bra, så det får duga med den en fotograf tagit ;)
MUMS är det iallafall :)